Hvad er LINX
LINX er en innovationsplatform indenfor materialer – dvs. arbejdende med fysiske produkter, procesudstyr, osv. Dette er hvad vi gør:
- Vi hjælper virksomheder med at få ekspertise fra universiteter på nemmeste og billigste måde
- Vi er mediator for virksomheders adgang til universitets-faciliteter, deres udstyr og know-how
- Vi tager en aktiv rolle i at skaffe finansiering (offentlig støtte) til samarbejder mellem virksomheder og universiteter. Her påtager vi os at skrive fondsansøgninger, så vidt en given projektidé vurderes stærk nok.
Vores arbejdsområde er fysiske produkter og procesudstyr (altså materialer). Vi hjælper generelt virksomheder med (1) produktudvikling, (2) levetidsbestemmelse, (3) data til dokumentation og (4) problemløsning.
Værktøjet vi bruger er røntgenstråler. Dybest set virker de som et mikroskop der ser ikke bare på ting men igennem ting, i det indre, og på størrelsesniveauer der er usynlige for det blotte øje. Røntgenstråler er også ikke-destruktive, dvs. det man kigger på, forbliver intakt.
LINX har tre arbejdsområder, som der er linket til nedenfor:
- “Løsninger” (hjælpe virksomheders innovation, skaffe støttemidler)
- “Læring” (udbrede viden)
- “Promotion” (formidling, presse- og mediedækning)
Mission og koncept
- LINX bringer materialeforskning ind i jeres virksomhed på en billig og nem måde, til hjælp for jeres innovation og produktudvikling
- LINX bygger bro til universitetsforskere, der kan hjælpe jeres virksomhed med materialeudfordringer
- LINX påtager sig at hjælpe med at skaffe offentlig støtte til samarbejder på jeres vegne (så vidt det vurderes muligt for en given projektidé)
- LINX promoverer brugen af røntgenstråling og neutronstråling til industrielle formål
Konceptet for LINX er, at nøglen til at løse mange innovationsudfordringer i både produkter og procesudstyr, er at kende den indre opbygning og integritet af Objekt X i mikro-detalje. Det er på de små, usynlige størrelsesniveauer at de fleste muligheder (eller udfordringer) har rod.
Organisation
LINX er en non-profit forening som virksomheder, universiteter og andre er medlemmer af. Foreningen er den paraply, under hvilken alle projekter, samarbejder og fondsansøgninger finder sted. Læs mere om medlemskab nedenfor – vi har holdt omkostningerne på et minimum.
LINX’ kerneorganisation består af mediatorer, materialespecialister og kommunikationsfolk inkl. journalister.
Fra dette grundlag forgrener LINX sig ud mod tre universitetspartnere – Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet – der er de nationale højborge for brug af røntgenstråling indenfor materialeområdet. De er ”fabriksgulvet” for LINX, og de aktive samarbejdspartnere med virksomhederne. LINX foreningen selv fungerer som facilitator, formidler og ”lim”.
Medlemmer
LINX har en meget bred medlemsskare der inkluderer virksomheder – alt fra mikro-SMVer til internationale giganter – såvel som universiteter, store forskningsfaciliteter og et antal sponsorer anført af Dansk Industri. Langt størstedelen af disse har aktivt udført projekter medieret af LINX omhandlende materialer, produkter, processer, udstyr, osv. Målene har været mange og mangeartede – såsom nye produkter, hurtigere-til-marked, forbedret produktion, beslutninger om garanti, opbygning af investormateriale, beslutninger om salgsstrategier, indfrielse af ventende ordrebøger, og meget mere. Alle disse har været hjulpet af den mulighed for projektstøtte, LINX platformen giver adgang til.