Membership

Som medlem af LINX foreningen får jeres virksomhed billig adgang til konsulentbistand på innovation omhandlende produkter eller proces/udstyr.

Baseret på indledende samtaler om behov og mulige løsninger, vil LINX afklare om der findes en god universitetspartner for jeres virksomhed. Foreningen kontakter herefter de rette forskere, introducerer alle parter og sætter et møde op.

Så snart et muligt projekt er gennemdrøftet, identificerer LINX mulige kilder til offentlig støtte så projektet reelt kan skabes. Hvis projektidéen forekommer stærk nok, sætter LINX da pen til papiret og laver udkast til en fondsansøgning på jeres virksomheds vegne. Målet er at projektet skal blive til noget.

Typiske støttemuligheder kunne være Innobooster, en erhvervs-ph.d. eller erhvervs-postdoc. Skulle disse løsninger ikke egne sig, afsøges andre muligheder (f.eks. en erhvervs-kandidatprojekt).

Bortset fra disse “hands-on” aktiviteter forsyner LINX jeres virksomhed med et stærkt netværk fra både industri og akademia. Herigennem får I kontakt til andre, kan lære af deres innovationsprocesser og opnå bredere viden om de muligheder, danske universiteter kan åbne mht. industriel innovation.

Vores medlemmer

Innovationsfonden logo

Innovationsfonden er hovedsponsor af LINX Project og er en offentlig fond, der investerer i udvikling af ny viden og teknologi for at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Fonden fokuserer på samfundsmæssige udfordringer, styrker forskningen og øger innovationsengagementet i private virksomheder.

Universitetsmedlemmer

Aalborg Universitet (AAU) skaber bæredygtige løsninger til global udfordringer gennem partnerskaber med verden udenfor. De er blevet kåret som det bedste europæiske universitet indenfor ingeniørarbejde (U.S. News & World, 2022), og som nr. 1 universitet i Danmark, når det kommer til industrielle samarbejder (DI – Dansk Industri, 2022).

Aarhus Universitet logo

Aarhus Universitet (AU), Institut for Kemi samarbejder med LINX i LINX-projektet. Forskningsgrupperne på AU benytter diffraktionsteknikker og krystallografi til at analysere struktur, egenskaber og funktioner af materialer og biomolekyler.

DTU logo

Danmarks Tekniske Universitet (DTU), DTU Fysik samarbejder også med LINX i LINX-projektet. Forskningsgruppen benytter 3D-billeddannelsesteknikker og specialiserer sig i 3D-billeddannelsesteknikker også kendt som Computed Tomography (CT) med røntgen stråler og neutroner.

Lund Universitet (LU), er rangeret blandt de bedste 100 universiteter i verden og huser 40.000 studerende og 7.600 ansatte. LU er vært for MAX IV, den nationale svenske synkrotron og pryder sig med et væld forsknings- og åbne faciliteter der er relevante for synkrotron og neutron videnskab.

RUC logo

Roskilde Universitet (RUC), er Danmarks syvendestørste universitet. Det har 4 institutter der tilsammen huser omtrent 8.800 studerende i forskellige programmer herunder, Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Mennesker og Teknologi, Naturvidenskab og Miljø, Samfundsvidenskab og Erhverv.

SDU logo

Syddansk Universitet (SDU), er Danmarks tredjestørste universitet. Det har fem fakulteter med mere end 32.000 studerende og omtrent 115 forskellige studieretninger under fakulteterne: Det Humanistiske Fakultet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Tekniske Fakultet.

KU logo

Københavns Universitet (KU), Niels Bohr Instituttet samarbejder med LINX i LINX-projektet. Forskningsgruppen på Niels Bohr Instituttet benytter sig af teknikken småvinkelspredning til at karakterisere prøver de forsynes med af projektets partnere.

Industrimedlemmer

Arla Foods Ingredients logo

Arla Foods Ingredients er en leverandør af valleprotein til ernæring af spædbørn, bagning, mejeri, medicinsk anvendelse og sportsernæring. De leverer af industriens højeste grad af innovation og kvalitet.

CHEXS logo

CHEXS er et røntgenoptikfirma med speciale i design af tyndfilmcoating, udvikling og produktion af tyndfilmcoating, røntgenkarakterisering, simulering, modellering og kalibrering.

Copenhagen Inventures er et design- og innovationsbureau der tilbyder et væld af design ydelser til en bred vifte af industrier, organisationer og kunder.

Exruptive logo

Exruptive udvikler en innovativ integreret løsning for optimering af sikkerheds- og kommercielle oplevelser for rejsende i internationale lufthavne.

Frichs Pyrolysis' logo

Frichs Pyrolysis udvikler reaktorsystemer til termisk omdannelse af biomasse til biogas og mineraliseret biokul med fokus på energiproduktion, gødningspotentiale og fangst af CO2

Global Material & Asset Fond logo

Global Material & Asset Fond er en nordisk kommercielt-drevet fond, der sikrer en retfærdig og ansvarlig global deling af digitaliserede materialer ved cirkulære investeringer.

JJ X-Ray logo

JJ X-Ray er et ingeniør- og forskningsfirma, der designer, tester og bestiller hardware til store røntgen- og neutronkilder.

Scan Tronic logo

Scan Tronic udvikler 3D-printede metalemner på baggrund af nyudviklede materialer med fokus på tilgængelighed, pris og hurtig levering af emner.

Seaborg Techonologies logo

Seaborg Technologies gør atomkraft til en billig, bæredygtig og sikker teknologi, der kan konkurrere med fossile brændstoffer og revolutionere energimarkederne.

TEGnology logo

TEGnology er en virksomhed med fokus på udnyttelse og genbrug af spildevarme. TEGnology har udviklet to materialer til brug i adskillige industrier.

Tetra Pak logo

Tetra Pak er verdens ledende virksomhed i fødevareforarbejdning og emballage løsninger der arbejder tæt sammen med kunder og leverandører for at levere sikker mad.

Xenocs er en global leder i high-end småvinkelsprednings instrumenter og tilbyder højtautomatiserede systemer til forskning og udviklingslaboratorier.

Xnovo Tech logo

Xnovo Technology er specialiseret i udviklingen af innovative 3D røntgen billeddannelsesløsninger til ingeniører og forskere med vægt på 3D krystallografiske billeddannelsesværktøjer.

Offentlige- og Interessemedlemmer

RegionH logo

Region H er én af fem regioner i Danmark. Regionen er en mindre sponsor af LINX projektet.

Region Midtjylland logo

Region Midtjylland er én af fem regioner i Danmark. Regionen er en mindre sponsor af LINX projektet.

Dansk Industri logo

Dansk Industri er en privat organisation finansieret, ejet og drevet fuldkommen af 10.000 virksomheder indenfor fremstillings-, handels-, og serviceindustrien. Dansk Industri er en mindre sponsor af LINX projektet.

Teknologisk Institut logo

Teknologisk Institut er en forsknings- og teknologiorganisation der hjælper med at omdanne den nyeste viden og teknologi til værdi.

DESY er en af verdens ledende accelerator centre. Acceleratorerne og detektorerne der udvikles og bygges hos DESY er unikke forskningsværktøjer til udforskning af mikrokosmosset i hele dets variation hvilket tillader innovation og indsigt.

European Spallation Source er en forskningsfacilitet baseret på verdens kraftigste neutron kilde, der åbner i 2023. Det vil åbne muligheden for videnskabelige gennembrud i forskning relateret til f.eks. materialer.

FORCE Technology logo

FORCE Technology er en ledende teknologisk rådgivende virksomhed med ydelser indenfor energi, olie og gas, den maritime sektor, fremstilling, servicesektoren og infrastruktur.

GEMS logo

GEMS er en central brugerplatform styret af Hereon dedikeret til forskning indenfor neutron- og synkrotronstråling. Instrumenterne er placeret på DESY i Hamburg og MLZ i Garchning nær München.

RISE logo

RISE er et svensk forskningsinstitut og innovationspartner. I internationalt samarbejde sikrer de erhvervslivets konkurrenceevne og bidrager til et bæredygtigt samfund.